На Вінниччині поліція ліквідувала угруповання, члени якого виробляли і збували наркотики

01 ЖОВТНЯ 2021 09:27

До складу угруповання входило   вісім  жителів міста Ладижина, неодноразово судимих за тяжкі злочини. Поліцейські провели у них 12 санкціонованих обшуків, в ході яких припинили діяльність нарколабораторії, вилучили наркотики, прекурсори, бойову зброю, набої різного калібру, грошові кошти, здобуті злочинним шляхом, банківські картки та інші речові докази.

Про це йдеться в повідомленні НП України, повідомляє TrueUA.

За словами начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Івана Іщенка, поліцейські кілька місяців документували злочинну діяльність учасників угруповання, які облаштували у квартирі нарколабораторію з виготовлення амфетаміну та реалізовували  на території  області. Організував  злочинну діяльність – 31-річний житель Ладижина.  

Члени угруповання збували  наркотичні засоби у великих розмірах  постійним клієнтам. Щодня вони обслуговували близько двох десятків покупців. Дохід від злочинної діяльності становив близько півмільйона гривень в місяць.  

Під час проведення обшуків у організатора та інших учасників, працівники поліції вилучили амфетамін в особливо великих розмірах, обладнання, прекурсори та хімічні реагенти для його виготовлення, «чорнові»‎ записи, сім-картки, мобільні телефони, банківські картки, понад 300 тисяч грошових коштів, отриманих від продажу наркотиків, три одиниці зброї, набої та інші речові докази їх злочинної діяльності. 

Фігурантам угруповання загрожує покарання – до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суспільство, 01.10.2021 09:27