Фото: ДБР

На Волині посадовець з підприємцем обікрали місцевий бюджет на понад 2,2 млн грн: яку схему вигадали

Працівники Державного бюро розслідувань викрили начальника квартирно-експлуатаційного відділу одного з міст Волинської області та директора приватного підприємства. Їм інкримінують розкрадання місцевого бюджету на суму у понад два мільйони гривень.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, торік восени квартирно-експлуатаційний відділ уклав чотири договори з приватним підприємством. Йдеться про договори стосовно ремонту приміщень, які використовують для потреб одного зі збройних формувань регіону. За даними слідства, на ці роботи було виділено субвенцію на майже 10 мільйонів гривень.

Розкрадання бюджетних коштів

Фото: ДБР

"Проте посадовець з підрядником вирішили частину коштів покласти до власних кишень. До актів виконаних робіт директор підприємства впродовж 2023 року вносив неправдиві дані: завищував вартість матеріалів, вписував роботи, яких насправді підприємство не виконувало", — наголосили в ДБР.

Підозрюваний підписував сфальсифіковані акти виконаних робіт, після чого кошти надходили на рахунки приватного підприємства. Внаслідок таких махінацій місцевий бюджет отримав збитки на понад 2,2 мільйона гривень. Наразі розслідування триває, а слідчі встановлюють інші факти протиправної діяльності.

Розкрадання бюджетних коштів

Розкрадання бюджетних коштів

Фото: ДБР

Зазначається, що начальнику КЕВ повідомлено про підозру у недбалому ставленні до військової служби (ч. 4 ст. 425 КК України). Директору підприємства висунуто підозру у службовому підробленні та привласненні майна (ч. 2 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України). За цей злочин їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 11 червня працівники ДБР повідомили про підозру посадовцям Державної служби надзвичайних ситуацій. Їм інкримінують закупівлю комп'ютерів за завищеними цінами. Закупівлю проводили через аукціон, на який заявку подало лише одне підприємство.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 20.06.2024 10:00