Фото: Генштаб ЗСУ

На яких напрямках рашисти ведуть оборонні дії: зведення Генштабу

На Запорізькому та Херсонському напрямках армія РФ продовжує вести оборонні дії. Водночас протягом доби ворог здійснив обстріли понад 40 населених пунктів, що поряд з лінією бойового зіткнення. 

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Зазначається, що в окремих населених пунктах Херсонської області російські окупанти посилили контррозвідувальний режим через побоювання витоку інформації щодо дислокації їх підрозділів. Збільшилась кількість патрулів, почастішали перевірки цивільних. Водночас під час таких перевірок, загарбники проводять опитування громадян та пропонують їм службу у збройних силах російської федерації.

Атаки ЗСУ

Авіація Сил оборони України за добу завдала одного удару по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки окупантів. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили три пункти управління противника.

Атаки ворога

Протягом доби противник завдав 17 авіаційних ударів та здійснив 33 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах. Є загиблі та поранені серед цивільного населення.
Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Ситуація на фронті

Основні зусилля ворог зосереджує на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках — відбито понад 40 атак противника. Найзапекліші бої ведуться за місто Бахмут.

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України заявив, що найбільш боєздатна частина армії Російської Федерації знищена. Це зробив диктатор Володимир Путін, коли відправив їх воювати проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.04.2023 19:58