Фото: slovoidilo.ua

Чи зможе армія РФ наступати кількох напрямках одночасно: звіт ISW

На сьогодні російські окупаційні війська не можуть наступати з декількох напрямків одночасно. Загарбники зазнають значних втрат на найгарячіших напрямках фронту.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Згідно із заявою заступника начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексія Громова від 13 квітня, Москва перекинула сили з району Авдіївки для посилення наступальних дій навколо Бахмута. Водночас генерал вказав, що Росія приблизно з 30 березня втратила близько чотири тисячі одиниць особового складу ПВК "Вагнера" і звичайних військ у Бахмуті.

"Заява Громова підтверджує оцінку про те, що російська армія — у своїй нинішній формі — не здатна проводити широкомасштабні наступальні кампанії на кількох напрямках одночасно", — заявили в ISW.

Ключові висновки Інституту вивчення війни:

  • Високопоставлений український чиновник попередив, що Росія може перетворитися на серйозну загрозу для України в довгостроковій перспективі, попри серйозні проблеми з формуванням збройних сил сьогодні.
  • Кремль ще не взявся за необхідну реорганізацію своїх військових зусиль, щоб використовувати ефект масштабу для підтримки великого формування російських військ.
  • Російський диктатор Володимир Путін особисто погодив арешт кореспондента Wall Street Journal Евана Гершковича.
  • Російські війська продовжували обмежені наземні атаки на лінії Сватове-Кремінна.
  • Російські війська продовжували наземні атаки на лінії Авдіївка-Донецьк.
  • Російські війська продовжують зміцнювати свої позиції на півдні України, готуючись до можливого українського контрнаступу.
  • Засновник ПВК "Вагнер" Євгеній Пригожин і його прихильники продовжують ворожнечу з владою Санкт-Петербурга.
  • Повідомляється, що ПВК "Вагнер" навчає українських дітей поводитися зі зброєю в рамках Юнармії на окупованих територіях України.

Нагадаємо, російська розвідка отримала згоду Центральної ради КНР на відправку зброї до РФ за умови, що ці постачання залишаться в таємниці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.04.2023 07:01