Китай міг таємно постачати Росії певну летальну зброю, — The Washington Post

Російська розвідка отримала згоду Центральної ради КНР на відправку зброї до РФ за умови, що ці поставки залишаться в таємниці.

Про це повідомило видання The Washington Post.

Інформація про летальну допомогу Китаю присутня в документі з грифом "Цілком таємно" під назвою "Звіт про спостереження", який нібито підготував Офіс директора Національної розвідки США. Це був один із ряду раніше непублікованих документів, які The Washington Post отримала зі сховища зображень секретних файлів, розміщених на приватному сервері в чат-додатку Discord.

"Пекін, як повідомляється, схвалив таємне постачання летальної допомоги Росії", — йдеться в повідомленні.

Один з неназваних високопоставлених американських чиновників адміністрації президента США у коментарі WP заявив, що Китай поки не передавав Росії зброю.

"Але ми, як і раніше, стурбовані і продовжуємо уважно стежити за ситуацією", — зауважив він.

Нагадаємо, 7 квітня повідомлялося, що у соцмережі Twitter й Telegram потрапили засекречені документи, які нібито детально описують секретні плани США й НАТО щодо нарощування Сил оборони України перед запланованим контрнаступом. Наразі Пентагон розслідує, хто міг стояти за витоком важливих документів.

У США вважають, що Російська Федерація може бути причетною до витоку кількох секретних військових документів.

12 квітня стало відомо, що до витоку секретних документів Сполучених Штатів про український контрнаступ може бути причетний військовослужбовець національної гвардії у Форт-Брегзі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.04.2023 21:37