Фото: ДПСУ

На Закарпатті чоловік, намагаючись втекти до Румунії, заблукав і сам здався прикордонникам

У Закарпатській області прикордонники спільно з рятувальниками допомогли 46-річному чоловіку, який заблукав, коли намагався незаконно потрапити в Румунію. Уродженець Миколаєва самостійно покликав рятувальників на допомогу.

Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби.

"До місця, яке вказав миколаївець, висунулася спільна пошукова група прикордонників та рятувальників. Чоловіка знайшли та доставили у прикордонний підрозділ, де його перш за все нагодували, адже горе-турист дуже зголоднів, оскільки все, що взяв із собою у високогірну подорож — закордонний паспорт, телефон та невелику упаковку желейних солодощів", — наголошують прикордонники.

За словами затриманого, він хотів перетинати кордон за допомогою провідника, якому віддав 1400 доларів та 500 євро. Проте вже після перших кількох годин маршруту чоловік зрозумів, що фізично не здатен подолати високогір'я, про що й повідомив свого провідника, але той покинув чоловіка та зник у невідомому напрямку. Водночас "передоплату" чоловікові ніхто не повернув.

Так, деякий час чоловік самостійно намагався знайти дорогу, однак ці спроби виявилися марними і йому довелося переночувати у лісі. На ранок громадянин зміг знайти місце, де був мобільний зв'язок та зателефонував рятувальникам. Стосовно затриманого було складено протокол про адмінправопорушення, передбачене ст. 204-1 КУпАП (незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України).

"Коло осіб, які є причетними до організації незаконного переправлення чоловіка через кордон, наразі встановлюється", — наголошують прикордонники.

Нагадаємо, у червні на Закарпатті прикордонники врятували ухилянта, який впав з 12-метрової скелі. Чоловік планував незаконно потрапити до Румунії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 20.08.2024 01:29