На Закарпатті чоловік ошукав матір загиблого воїна на 7,5 млн грн

На Закарпатті поліція затримала зловмисника, який ошукав матір загиблого військовослужбовця на 7,5 мільйонів гривень.

Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

Правоохоронці встановили, що жінка отримала гроші як допомогу від держави. Згодом їй почали телефонувати шахраї. Вони запевняли, що варто покласти кошти на рахунок за кордоном.

Зокрема, потерпіла погодилася та поклала п'ять мільйонів гривень на криптогаманець, створений зловмисниками. Через деякий час вона захотіла зняти частину, однак їй повідомили, що кошти арештовані. Щоб їх розблокувати, потрібно перерахувати гроші додатково. Потерпіла перевела ще 2,5 мільйони гривень. Після цього, зв'язок зі зловмисниками обірвався.

"Потерпіла звернулася в поліцію. На сьогодні в справі проведено майже 50 обшуків", — йдеться у повідомленні.

Одного з організаторів схеми вже помістили в ізолятор тимчасового тримання. Слідчі поліції повідомили йому про підозру за ч. 4 ст. 190 ККУ. Фігуранту загрожує позбавленням волі на строк до восьми років. Оперативники встановлюють місцеперебування  інших осіб, причетних до злочину, і коло постраждалих. Слідство триває.

На Закарпатті поліція затримала зловмисника, який ошукав матір загиблого військовослужбовця

Фото: МВС

Нагадаємо, раніше працівники Державного бюро розслідувань спільно з Нацполіцією у Дніпропетровській області затримали військовослужбовця. Він вимагав хабарі від підлеглих за безперешкодне нарахування коштів за реальне виконання бойових завдань

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 17.10.2023 10:52