Гроші на хабар військовому. Джерело: ДБР

Такса — 150 тисяч грн з кожного: у Дніпрі військовий брав хабарі за безперешкодне нарахування бойових виплат

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) спільно з Нацполіцією у Дніпропетровській області затримали військовослужбовця. Він вимагав хабарі від підлеглих за безперешкодне нарахування коштів за реальне виконання бойових завдань.

Про це повідомила прес-служба ДБР. За інформацією правоохоронців, старший лейтенант встановив "таксу" за безперешкодне нарахування бойових виплат чотирьом підлеглим, які виконували бойові завдання. У кожного підлеглого він вимагав по 150 тисяч гривень.

У четвер, 12 жовтня, правоохоронці затримали офіцера у Дніпрі "на гарячому", одразу після отримання 600 тисяч гривень "відкату".

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру у вимаганні й отриманні неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до десяти років із конфіскацією майна. Розв’язується питання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що також 13 жовтня працівники Державного бюро розслідувань за сприяння Управління внутрішньої безпеки Держмитслужби повідомили про підозру начальнику одного з митних постів Одеської митниці та його заступнику. Вони налагодили схему отримання хабарів за безперешкодне оформлення імпортованих товарів та не створення штучних перешкод під час їх розмитнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.10.2023 16:56