Фото: ДБР

Одеські митники налагодили схему отримання хабарів: їх затримало ДБР (фото)

Працівники Державного бюро розслідувань за сприяння Управління внутрішньої безпеки Держмитслужби повідомили про підозру начальнику одного з митних постів Одеської митниці та його заступнику. Вони налагодили схему отримання хабарів за безперешкодне оформлення імпортованих товарів та не створення штучних перешкод під час їх розмитнення.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань. Зазначається, що посадовці систематично брали по 200 доларів від компаній-імпортерів за кожен контейнер товарів, на який бізнесмени мали всі дозвільні документи.

"Слідчі Бюро задокументували декілька фактів отримання митниками хабарів загалом на 2400 доларів", — йдеться у повідомленні.

Фото: ДБР

Що "світить" зловмисникам

Фігурантів затримано, їм повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання обрання запобіжних заходів у виді тримання під вартою.

Нагадаємо, Служба безпеки України затримала на Волині двох митників, які вимагали хабарі за імпорт товарів в Україну. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 13.10.2023 14:05