Підозра тернопільським військовим. Джерело: ДБР

ДБР висунуло підозри двом військовим за катування чоловіків у Тернопільському ТЦК (відео)

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру командиру та солдату-гранатометнику відділу охорони Тернопільського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Правоохоронці зібрали вдосталь доказів їх протиправних дій.

Про це повідомила прес-служба ДБР. Державне бюро розслідувань працювало у взаємодії зі Службою безпеки України та встановило, що близько 22:00 6 жовтня у середмісті Тернополя солдат-гранатометник з іншими військовослужбовцями зупинили місцевого мешканця для перевірки документів.

"Побачивши, що чоловік народився в російському Мурманську, хоч і є громадянином України, вони запропонували йому проїхати до військкомату. Після відмови тернополянина силоміць заштовхали до автомобіля, завдаючи при цьому ударів, та доправили до приміщення ТЦК", — йдеться в повідомленні.

За словами працівників ДБР, згодом його та ще одного мобілізованого військові побили у приміщенні військкомату. Відео побиття потрапило до соцмереж. На ньому солдат-гранатометник та командир відділу охорони завдають ударів чоловікам, які лежать на ліжках.

"Встановлено, що побиттю передував конфлікт потерпілих із черговим військкомату. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, чоловіки, за словами свідків, намагалися побити чергового та забрати у нього зброю. Заяву про побиття черговий скерував до поліції", — наголосили в Державному бюро розслідувань.

У середу, 11 жовтня, командиру відділу охорони та солдату гранатометнику повідомили про підозру в катуванні. Крім того, солдату-гранатометнику також повідомили про підозру в незаконному позбавлені волі людини за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням фізичних страждань Готуються клопотання про обрання запобіжних заходів підозрюваним та відсторонення їх від займаних посад.

Нагадаємо, що 6 жовтня з'явилося відео, на якому люди в формі заштовхують у мікроавтобус чоловіків. У Тернопільському обласному ТЦК і СП заявили, що призначили службову перевірку щодо інциденту. Військові натякнули, що конфлікт спровокували громадяни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.10.2023 15:15