Затримання на Закарпатті. Джерело: ДБР

На Закарпатті прикордонник з братом допомагали ухилянтам тікати до Словаччини: ДБР повідомило деталі злочинної схеми (фото)

Працівники Державного бюро розслідувань спільно з відділом внутрішньої безпеки Держприкордонслужби викрили на Закарпатті протиправну схему переправлення до Словаччини чоловіків призовного віку.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

"Організував схему інспектор прикордонного загону спільно з братом, який мешкає на Хмельниччині. Вони шукали охочих залишити країну для уникнення мобілізації й обіцяли забезпечити їх переправлення до Словаччини через пункт пропуску в зоні діяльності прикордонного загону", — йдеться в повідомленні.

Зловмисники обіцяли підібрати оптимальний маршрут, знайти відповідний транспорт і усунути всі перешкоди для перетину кордону. Свої "послуги" вони оцінили у 10 тисяч доларів з кожного.

"Правоохоронці затримали інспектора прикордонного загону разом з братом під час отримання 120 тисяч гривень (еквівалент 3 тисячі доларів) — частини коштів за організацію незаконного переправлення через кордон мешканця Закарпаття. Решту суми потенційний ухилянт мав сплатити безпосередньо перед перетином кордону", — розповіли подробиці в ДБР.

Затримання на Закарпатті

Фото: ДБР. Колаж: TrueUA

Фігурантам повідомлено про підозру в незаконному переправленні осіб через кордон. Передбачене статтею покарання — позбавлення волі на термін до дев’яти років. Суд обрав для них запобіжний захід — тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Нагадаємо, що в Одеській області заблокували канал із незаконного переправлення за кордон ухилянтів. Зловмисники використовували для цього підроблені документи, а клієнтів знаходили через месенджери, створивши так зване "туристичне агентство". Цінова політика незаконного виїзду за кордон складала 3 500 доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.09.2023 11:52