Фото: соцмережі

Судитимуть посадовця Міноборони, який незаконно переправляв ухилянтів через кордон

Керівник одного з підрозділів Міністерства оборони України організував канал незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон. Разом із ним працювали двоє спільників — військовий ТЦК та цивільний.

Про це повідомили в прес-службі Державного бюро розслідувань.

Встановлено, що посадовець Міноборони почав реалізовувати свої оборудки в період, коли ще кілька місяців тому обіймав посаду заступника начальника одного з обласних ТЦК. За допомогою спільників він оформлював замовників водіями-волонтерами благодійних організацій. Зокрема, інформацію про "клієнтів" вносили до розпоряджень обласної військової адміністрації, що ставало підставою до внесення їх прізвищ до бази "ШЛЯХ".

Відзначається, що послуга, яка надавала можливість перетнути державний кордон військовозобов’язаному чоловіку, коштувала півтори тисячі доларів США. Правоохоронці викрили декілька таких фактів.

"Посадовець Міноборони та його спільники обвинувачуються в організації схеми незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України. Санкція статті передбачає позбавлення волі до дев'яти років. Обвинувальний акт направлено до суду", — додали в ДБР.

Нагадаємо, від початку року працівники Державного бюро розслідування викрили 16 каналів незаконного переправлення чоловіків за кордон. Останнього разу спіймали екс-правоохоронця, який через свої зв’язки у держструктурах домовлявся про безперешкодний перетин кордону на різних пунктах пропуску.

Також ми писали, що в Україні судитимуть керівництво Яворівського районного військкомату, що на Львівщині, яке за хабарі сприяло незаконному переправленню чоловіків через кордон. За три тисячі доларів керівник та солдат надали підроблені медичні документи та висновок військово-лікарської комісії ухилянту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.06.2023 15:07