Фото: НБУ

Нацбанк випустив пам'ятну монету, яка присвячена Силам логістики ЗСУ (фото)

У п'ятницю, 11 жовтня, Національний банк ввів у обіг нову обігову пам’ятну монету "Сили логістики Збройних сил України" номіналом 10 гривень.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Нову обігову пам’ятну монету випустили у День фахівців логістичного забезпечення ЗСУ. Її презентували заступник голови НБУ Олексій Шабан та заступник командувача Сил логістики Збройних сил України полковник Сергій Артамощенко. 

Монета Сили логістики Збройних сил України

Про дизайн монети

Обігова пам’ятна монета "Сили логістики ЗСУ" номіналом 10 гривень виготовлена зі сплаву на основі цинку з нікелевим покривом. Аверс монети — ідентичний з аверсом обігової монети номіналом 10 гривень зразка 2018 року.

Головним елементом композиції є зображення беретного знака Сил логістики ЗСУ, в його основі — стилізований контур фортеці з чотирма бастіонами, на який накладено схрещені мечі руків’ями донизу з лезами, що переходять у пшеничні колоси, та жезл Меркурія, розташований вертикально. На задньому тлі монети схематично зображені топографічні карти.

Монета Сили логістики Збройних сил України

Усі фото: НБУ

Дизайн реверсу монети створили Тетяна Балута та Володимир Дем’яненко. Як і всі інші обігові монети України, обігова пам’ятна монета "Сили логістики Збройних сил України" є обов’язковою до приймання за її номіналом для всіх видів готівкових платежів та зарахування на рахунки.

Як повідомили в НБУ, частина тиражу обігової пам’ятної монети "Сили логістики Збройних сил України" (500 тисяч штук) буде сформована в спеціально оформлені ролики по 25 монет. 

Нагадаємо, на початку жовтня Національний банк України випустив пам'ятну монету, яка присвячена чемпіону WBC, WBA, WBO та IBO у надважкій вазі Олександру Усику.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 11.10.2024 19:52