Фото: "Нафтогаз"

"Нафтогаз" взяв в управління черговий "облгаз Фірташа"

Акціонерне товариство "Чернігівгаз" перейшло в управління "Нафтогазу". Раніше воно входило до групи "облгазів олігарха Дмитра Фірташа".

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

Зазначається, що це вже 18 газорозподільне підприємство, яке перейшло під контроль держави. Наразі особові рахунки клієнтів, як і тарифи на послуги з розподілу, залишаються незмінними.

"Чернігівгаз" забезпечує доставку газу для майже 360 тисяч осель, а також регулює розподіл блакитного палива до бюджетних та релігійних організацій, промислових обʼєктів та 12 теплокомуненерго регіону. Входження "Чернігівгазу" до "Групи Нафтогаз" відбулося в межах передачі газорозподільних підприємств під державний контроль", — йдеться в повідомленні.

"Чернігівгаз" увійшов в управління "Нафтогазу"

Інфографіка: "Нафтогаз"

Раніше до НАК "Нафтогаз України" увійшли АТ "Волиньгаз", АТ "Вінницягаз", АТ "Дніпрогаз", АТ "Дніпропетровськгаз", АТ "Донецькоблгаз", АТ "Івано-Франківськгаз", АТ "Житомиргаз", АТ "Київоблгаз", АТ "Криворіжгаз", АТ "Кіровоградгаз", АТ "Львівгаз", АТ "Миколаївгаз", АТ "Сумигаз", АТ "Харківміськгаз", АТ "Харківгаз" АТ "Хмельницькгаз" та АТ "Черкасигаз".

Справа Фірташа

У 2014 році американська прокуратура звинуватила Дмитра Фірташа у хабарництві. З того часу олігарх протидіє спробам США домогтися його екстрадиції з Австрії, де він живе протягом довгого періоду.

США звинувачують Фірташа та ще п’ятьох людей у змові у 2006-2010 роках з метою виплати не менше 18,5 мільйона доларів хабаря індійським чиновникам для придбання титанової шахти в Індії. Український бізнесмен нібито мав намір продати частину продукції американському аерокосмічному гіганту Boeing.

Йому висунули обвинувачення в червні 2013 року, а потім заарештували у Відні на прохання США в березні 2014 року. Згодом Фірташа звільнили під заставу 125 мільйонів євро.

Нагадаємо, Служба безпеки України спільно з Бюро економічної безпеки викрила масштабну схему розкрадання блакитного палива із газотранспортної системи України. До оборудки причетні підсанкційний олігарх Дмитро Фірташ і топ-менеджмент підконтрольних йому компаній.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 24.10.2023 22:21