Олексій Чернишов. Джерело: Facebook

В Україні можливий газовий "блекаут": до яких сценаріїв готується "Нафтогаз"

Голова "Нафтогазу" Олексій Чернишов не виключає газового "блекауту" в Україні. Однак, за його словами, наша країна до цього готується.

Про це голова правління НАК "Нафтогаз України" повідомив в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

Зокрема, він зазначив, що Україна вже накопичила 16 мільярдів кубометрів природного газу в наших підземних сховищах. Очільник "Нафтогазу" вважає, що цього цілком вистачить, щоб успішно пройти цю зиму.

Стосовно газового "блекауту", то Чернишов стверджує, що ворог має в планах залишити українців без електроенергії, газу тощо.

"Ми всі розуміємо, що триває повномасштабна війна, і ворог намагатиметься позбавити українців базових послуг. Тому "Нафтогаз" готується до різних сценаріїв, іде підготовка — і вже навіть завершена підготовка — комплексного базового захисту наших об'єктів. Тому ми готові до різного перебігу подій", — підсумував голова "Нафтогазу".

Крім того, Чернишов додав, що ціна на газопостачання зафіксована. Найближчим часом вона не зростатиме.

Нагадаємо, наприкінці вересня НАК "Нафтогаз України" зробив заяву про те, що вперше в історії наша держава пройде майбутній опалювальний сезон, користуючись газом лише власного видобутку. Україна активно збільшує обсяги накопичення блакитного палива.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.10.2023 13:45