Фото: "Нафтогаз України"

У "Нафтогазі" повідомили, чого очікувати від ціни на блакитне паливо взимку

В Україні взимку 2023 та 2024 року вартість газу буде стабільною. До кінця опалювального сезону, 1 травня 2024 року, влада не підвищуватиме ціни на блакитне паливо для побутових споживачів. 

Про це заявив голова "Нафтогазу" Олексій Чернишов під час Київського міжнародного економічного форуму.

"Ми усвідомлюємо, що під час війни і під час цієї зими ми повинні залишити ті ціни на газ, які зараз існують. Щодо наступних періодів, то готуватимемося, пояснюватимемо, захищатимемо ті верстви населення, які цього потребують", — зазначив він.

Зокрема Чернишев пояснив, що міжнародні партнери очікують від Києва важливих ринкових реформ, зокрема й у газовій сфері. Через регульовану ціну на газ уряду доводиться доплачувати з держбюджету за кожного українця. А це, заявив голова "Нафтогазу", шкодить самій Україні.

"Чому держава має доплачувати за газ, що споживається? Держава має підтримувати найбідніших", — зазначив він.

До того ж голова компанії наголосив, що ця практика загрожує і бюджету України, і майбутньому всієї газової галузі, і економіці загалом. Він заявив про те, що без ринкових умов немає сенсу розраховувати на збільшення інвестицій у видобуток газу та розвиток енергоефективності.

Нагадаємо, вперше в історії наша держава пройде майбутній опалювальний сезон користуючись газом лише власного видобутку. Україна активно збільшує обсяги накопичення блакитного палива.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 18.10.2023 05:13