Фото: соцмережі

Україна вперше пройде опалювальний сезон за рахунок газу власного видобутку: заява "Нафтогазу"

Вперше в історії наша держава пройде майбутній опалювальний сезон користуючись газом лише власного видобутку. Україна активно збільшує обсяги накопичення блакитного палива.

Про це йдеться у заяві НАК "Нафтогаз України".

"Хочу нагадати, що ми збільшуємо обсяги газу власного видобутку, ці показники зростають. У 2023 році "Нафтогаз" пробурив рекордну кількість нових свердловин, і ми продовжимо цей тренд наступного року. Цю зиму ми плануємо пройти завдяки газу українського видобутку, і наші розрахунки підтверджують таку можливість", — сказав голова "Нафтогазу" Олексій Чернишов.

Він переконаний, що Україна пройде опалювальний сезон без особливих потрясінь. Це стосується не лише питання забезпечення газом, а й незмінної вартості блакитного палива для населення.

"Ми абсолютно впевнено дивимося в майбутню зиму. Газу в нас достатньо, тарифи стабільні. Відтак, прошу всіх споживачів забезпечувати енергоефективні заходи й поставитися відповідально до цього типу енергії. Тому що це український видобуток, наше з вами спільне досягнення", — додав Чернишов.

Нагадаємо, у Міністерстві енергетики спростували інформацію про запровадження графіків відключення електроенергії з 1 жовтня 2023 року. Однак такий сценарій можливий, якщо Росія завдаватиме нових ударів по обʼєктах енергетичної інфраструктури України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 25.09.2023 15:59