Фото: Facebook Олександр Кубраков

Коли Україна буде готовою до опалювального сезону: відповідь міністерства

До 1 жовтня 2023 року в Україні очікують повну готовність до опалювального сезону. Зараз триває підготовка та ремонтні роботи.

Про це повідомив голова Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

"Станом на 15 серпня маємо понад 70% готовність обʼєктів ЖКГ. Продовжуються планові роботи з підготовки житлового фонду, мереж, котелень та генеруючого обладнання. До 1 жовтня очікуємо 100% готовність", — сказав очільник відомства.

Кубраков наголосив, що теплова частина в практично усіх ТЕЦ вже відновлена, тривають планові ремонтні роботи генеруючого обладнання.

Додамо, напередодні премʼєр-міністр України Денис Шмигаль запевнив, що тарифи на тепло для населення в новому опалювальному сезоні не зміняться. За словами очільника уряду, продовжено дію покладення спеціальних обов'язків на ринку природного газу до середини квітня 2024 року. "Нафтогаз" буде й надалі реалізувати газ постачальникам тепла для населення за фіксованою ціною — 7,4 гривень за кубічний метр.

Нагадаємо, з 1 жовтня в Україні стартує опалювальний сезон. Хоч більшість субсидій на житлово-комунальні послуги будуть перепризначені автоматично, провести контроль виділення державних коштів необхідно. Так, українці можуть навіть не виходячи з дому дізнатися, чи нараховано їм субсидію. В режимі онлайн також можна дізнатися про її розмір. Для цього необхідно зайти на портал Міністерства соціальної політики.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 25.08.2023 13:19