Фото: "Нафтогаз Україна"

"Нафтогаз" запустив дві потужні свердловини-близнючки: яку кількість газу вони дають на добу

"Нафтогаз" ввів в експлуатацію дві високопродуктивні свердловини на одному з найглибших родовищ, які розташовані на Сході України.

Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

Зазначається, що ці свердловини пробурені на одному родовищі, на одному пласті та майже одночасно. Також вони сягають майже однакової глибини, а саме 6 км 200 м та 6 км 225 м відповідно. Сумарно вони дають 390 тисяч кубометрів газу на добу.

"Раніше буріння таких свердловин тривало від двох до трьох років. Ці ж були готові за вісім місяців. Лише системно покращуючи технологічні процеси, ми даємо кращий результат та посилюємо енергетичну стійкість України", — повідомив очільник компанії "Нафтогаз Україна" Олексій Чернишов. 

У прес-службі компанії додають, що загалом з початку року "Укргазвидобування" ввело в експлуатацію вже сім нових високодебітних свердловин з урахуванням свердловин-близнючок. 

Нагадаємо, у квітні Олексій Чернишов повідомив, що для домогосподарств вартість блакитного палива залишиться незмінною. Це відбуватиметься щонайменше до 30 квітня 2025 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 14.05.2024 15:01