Найбільший з відомих у світі діамантів продали за 3,16 мільйона фунтів

10 ЛЮТОГО 2022 18:18

"Енігма", найбільший з відомих у світі діамантів вагою 555 каратів, продали з молотка в Лондоні в середу за 3,16 мільйона фунтів стерлінгів (4,3 мільйона доларів, 3,8 мільйона євро). Нещодавно його вперше було виставлено на огляд.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на AFP.

Вважається, що рідкісний чорний алмаз, або карбанадо, утворився внаслідок падіння метеориту або астероїду на Землю понад 2,6 мільярда років тому.

Діамант вагою 555,55 карата з 55 гранями коштував 3,16 мільйонів фунтів стерлінгів без урахування премії покупця на онлайн-продажах, проведених відомим лондонським аукціонним будинком Sotheby's.

Карбонадо зазвичай зустрічаються близько до поверхні землі, що передбачає його позаземне походження.

"Вважається, що цей специфічний тип чорного діаманта був створений або в результаті ударів метеоритів, що викликають природне хімічне осадження пари, або позаземного походження — в результаті вибухів наднових, які сформували алмазоносні астероїди, які зрештою зіткнулися з Землею", - йдеться в повідомленні.

Алмаз, один із найскладніших для огранювання матеріалів, ніколи раніше не демонструвався його неназваним власником за останні 20 років.

Експертам знадобилося три роки, щоб перетворити необроблений алмаз на коштовність із 55 гранями, і нещодавно він був виставлений у Дубаї, Лос-Анджелесі та Лондоні.

"Його форма була натхненна близькосхідним символом сили та захисту у формі долоні, Хамсою, яка також пов'язана з числом п'ять", - заявив Sotheby's.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Вакциновані бустерною дозою почнуть отримувати по 500 гривень у березні

Світ, 10.02.2022 18:18