Найпопулярнішу серед зумерів соцмежу «TikTok» звинувачують у масовому порушенні прав користувачів

18 ЛЮТОГО 2021 08:34

Європейська організація споживачів заявляє, що TikTok вдається до численних порушень прав споживачів серед країн ЄС, а також не захищає дітей від прихованої реклами та неприйнятного контенту.

Як повідомляє TrueUA з посиланням на Euronews, декілька європейських організацій подали скарги на Tiktok через неправомірне використання даних користувачів.

Європейська організація споживачів також закликала органи влади 15 країн ЄС продовжити розслідування справи Tiktok. Представники організації повідомляють, що навіть умови авторських прав є досить неоднозначними, так як соцмережа дає беззаперечне право завантажувати, зберігати, відтворювати контент, опублікований користувачами, без винагороди. Навіть вотермарк, зазначений на відео, можна видалити за допомогою відеоредакторів.

Згідно із заявою Європейської організації споживачів, Tiktok встановлює «несправедливі умови користування та не дотримується належної ретельності щодо захисту неповнолітніх користувачів». Соцмережа зазнала тиску від італійських органів захисту даних, що, як наслідок, забороняє неповнолітнім користуватися додатком.  У той же самий час, самою компанією ByteDance, яка є власником Тіктоку, не передбачає умов і правил збирання і використання персональних даних, які надають мережі користувачі.

Представники Тіктоку, у свою чергу, заявляють, що мережа ретельно дослухається до усіх зауважень і працює над удосконаленням сервісу.  Речники соцмережі також повідомили, що вже зв’язалися з Європейською організацією споживачів для подальшого вирішення питання.

Автор: Влада Май

Технології, 18.02.2021 08:34