Фото: pixabay

Спека майже по всій країні: де у п'ятницю прогріє до +40°С

На Івана Купала, 7 липня, погода в Україні буде спекотною. Подекуди температура повітря сягатиме позначки +40°C.

Про це повідомила народний синоптик Наталка Діденко.

Відтак, у більшості областей буде протягом дня +30...+39°С, лише на Вінниччині та у північних областях дещо свіжіше — +26°С. Найпрохолодніша погода очікується у західній частині України — +22...+27°С.

"Атмосферні фронти зумовлять у північних, центральних областях, багатьох західних та місцями на півдні України (переважно Одещина, Миколаївська область) сильні зливи, грози, при грозах можливі шквали та град", — спрогнозувала Діденко.

За її словами, на сході серйозних опадів не передбачається, переважно сонце і спека. Вітер південно-західний та західний, 5-10 м/с.

Погода у Києві

У столиці України та Київській області, за прогнозом Діденко, передбачається складна погода — сильні зливи та грози. Вдень буде спекотно, близько +27°С.

Штормове попередження

На 7 липня майже по всій Україні оголосили штормове попередження. Синоптики "Укргідрометцентру" прогнозують, що повсюдно, крім східних областей, будуть грози, вдень у північних, більшості центральних, Одеській та Миколаївській областях в окремих районах град та шквали 15-20 м/с.

Враховуючи потужні температурні контрасти — від +20°С за фронтом і до +39°С перед фронтом — явища (сильні зливи, шквали, град) можуть бути сильними та, можливо, завдати шкоди.

Нагадаємо, за прогнозами синоптиків, в Україні літо 2023 року буде з рекордними температурами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.07.2023 06:39