Затримання ворожого агента. Джерело: СБУ

Намагався "залягти на дно": на Дніпропетровщині затримали агента ліквідованого рашиста Татарського

Контррозвідка Служби безпеки України провела на Дніпропетровщині багатоходову спецоперацію, у результаті якої затримано ще одного агента головного управління генштабу Росії. Він збирав розвідувальні дані про переміщення Сил оборони у напрямках східного та південного фронтів.

Про це повідомила прес-служба СБУ. За її інформацією, з листопада 2022 року по квітень 2023-го всю отриману інформацію чоловік дистанційно надсилав своєму "зв’язковому" — російському "воєнкору" Владлену Татарському. Надалі кремлівський пропагандист передавав її представникам воєнної розвідки Росії.

"Після ліквідації ворожого блогера агент намагався "залягти на дно" і таким чином уникнути правосуддя. Однак усе одно ми вийшли на ворожого поплічника, встановили його місцеперебування та затримали", — йдеться в повідомленні.

За даними слідства, агентом виявився мешканець одного з міст поблизу Дніпра. Ворожий інформатор має дві судимості та загальний тюремний "стаж" майже 8 років, який отримав за крадіжки, незаконне заволодіння транспортними засобами, хуліганство та важкі тілесні ушкодження.

"Татарський дистанційно завербував його восени 2022 року та запропонував співпрацю на користь Росії. У поле зору ворожого блогера зрадник потрапив через власні антиукраїнські коментарі, які публікував на одному з прокремлівських Telegram-каналів, пов’язаних з російським ГРУ. Для збору розвідданих регулярно об’їжджав околиці Дніпра та приховано фіксував маршрути руху підрозділів ЗСУ. Після кожного "сеансу" зв’язку з агресором він ретельно видаляв усі відправлені повідомлення", — розповіли подробиці в СБУ.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого Працівники Служби безпеки України виявили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які він використовував у розвідувально-підривній діяльності на користь окупантів.

"На підставі зібраних доказів слідчі повідомили йому про підозру за статтею Кримінального кодексу України "Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану". Зараз він перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення", — підсумували в СБУ.

Нагадаємо, 13 жовтня стало відомо, що в Дніпрі Служба безпеки України затримала директора компанії. Він продавав росіянам системи водопостачання для воєнних баз. Таким чином ліквідували злочинну схему продажу до Росії стратегічно важливих комплектувальних для систем водопостачання критичної та військової інфраструктури. Учасники оборудки приховано переправляли до країни-агресора гуртові партії трубопровідної арматури для регулювання потоку рідин в інженерних мережах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.10.2023 11:09