Напад на журналістів "1+1": Мосейчук розповіла подробиці

10 ТРАВНЯ 2022 08:11

Один із росіян, що напали на знімальну групу "1+1" в Трептов-парку в Берліні, намагався завдати тілесних пошкоджень журналістці Наталії Мосейчук.

Про інцидент журналістка розповіла під час національного телемарафону, інформує TrueUA.

Вона повідомила, що знімальна група поїхала до Трептов-парку, щоб відзняти, як росіяни святкують свій День перемоги в Берліні.

"Ми щиро намагалися зрозуміти: скільки в цьому святі для них пам’яті, а скільки побєдобєсія. Але росіяни, почувши українську мову, одразу почали говорити, що такого народу не існує і що нас треба вирізати. Причому з більшим запалом за чоловіків про це кричали російські жінки. Це жахнуло і спочатку ввело нашу знімальну групу в німий ступор. І тоді я просто спитала – хто відповість за Бучу? У відповідь – тільки угарні крики з наративів радянського зомбоящика. Жодного співчуття. Ніхто не опустив очі. Готові були іти в рукопашну", – розповіла Мосейчук.

На адресу журналістів посипалися погрози.

"Чого ви лізете, ур*ди, бл**ь. Як ви за**али", – заявив один з агресивно налаштованих учасників заходу. Саме він намагався завдати тілесних ушкоджень Мосейчук.

Нагадаємо, про те, що у столиці Німеччини Берліні росіяни напали на українську журналістку Наталію Мосейчук та знімальну групу "1+1", стало відомо напередодні. 

Події, 10.05.2022 08:11