Нападав на дівчат у ліфтах: у Харкові затримали серійного ґвалтівника

У Харкові затримали чоловіка, який підозрюється у вчиненні двох злочинів, пов’язаних із насиллям щодо дівчат. Напади на своїх жертв він скоював у Немишлянському районі міста.

Про це повідомили у поліції Харківської області.

Перший випадок стався 12 лютого. 19-річна харків’янка повідомила поліції, що близько 19:00 поверталася додому й, коли зайшла у ліфт у своєму будинку, на неї напав невідомий чоловік. Він натиснув на кнопку останнього поверху та під загрозою розправи вчинив щодо потерпілої дії сексуального характеру. 

Другий подібний випадок стався 14 лютого: "До поліції звернулася 25-річна жінка з аналогічною заявою. На неї в ліфті також напав невідомий і, приставивши ключ до горла, намагався зґвалтувати. Цього разу зловмиснику не вдалося здійснити злочинний намір — завадили мешканці будинку, які викликали ліфт".

Оперативники зібрали на місцях подій речові докази, а для встановлення особи зловмисника та його затримання відпрацювали територію району, вилучили відеозаписи з вуличних камер відеоспостереження. Після цього вдалося вийти на слід зловмисника. За даними поліції, ним виявився 46-річний житель району, який раніше вже був засуджений за аналогічні злочини. Зловмисник мешкав неподалік від своєї другої жертви — у сусідньому будинку.

"Чоловік затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі оголосили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 152 (замах на зґвалтування), ч.1 ст.125 (умисне легке тілесне ушкодження) та ч. 2 ст. 152 (згвалтування) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. Наразі поліцейські відпрацьовують причетність затриманого до вчинення аналогічних злочинів", — повідомили у поліції.

Нагадаємо, патрульна поліція Харкова затримала чоловіка, який запускав феєрверки у дворі житлового будинку. Свій вчинок він пояснив бажанням вразити дівчину.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 15.02.2023 17:14