Напруженість навколо КНДР призводить до нових порушень прав людини в країні

12 ГРУДНЯ 2017 18:04

Випробування ядерної зброї і запуски ракет привели до ще більшої ізоляції КНДР і посилення порушень прав людини. Про це членам Ради Безпеки повідомили представники ООН: помічник Генерального секретаря Мирослав Йенч і Верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад АЛЬ-Хусейн, передає TrueUA з посиланням на UN.

«Немає ніяких ознак того, що з часу виходу доповіді Незалежної комісії з розслідування в 2014 році ситуація хоч скільки-небудь змінилася, - зазначив Мирослав Йенч. - Автори доповіді, зваживши всі факти, прийшли до висновку, що в КНДР скоються злочини проти людяності».

Більш того, ситуація тільки погіршилася. За словами Верховного комісара ООН з прав людини, зростання напруженості в сфері безпеки обернувся посиленням контролю за пересуванням людей і новими утисками свободи слова та політичних прав.

Зейд Раад АЛЬ-Хусейн підкреслив, що допомога, яку ООН надає 13 мільйонам найбільш нужденних жителів країни, в буквальному сенсі рятує їх від голодної смерті. Але навіть ці заходи можуть бути зведені нанівець наслідками санкцій.

Як приклад головний правозахисник ООН навів контроль за міжнародними банківськими переказами, які гальмують здійснення гуманітарних операцій ООН, позбавляючи таким чином потребують продовольства, медичної та інших видів допомоги. Зейд Раад АЛЬ-Хусейн закликав Раду Безпеки провести оцінку впливу санкцій і вжити заходів щодо мінімізації їх гуманітарних наслідків.

Світ, 12.12.2017 18:04