Фото: "Дзеркало тижня"

Нарахування субсидій та виїзд за кордон: у ПФУ пояснили, як не втратити виплати

Україна продовжуватиме фінансово підтримувати громадянам, які цього потребують, шляхом нарахування субсидій. Проте, щоб не втратити виплат споживачі мають повідомити відповідні органи про будь-яку обставину, що впливає на призначення допомоги, зокрема й про виїзд одного із членів домогосподарства за кордон.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Пенсійного фонду України у Миколаївській області.

У ПФУ пояснили, що при зверненні за призначенням житлової субсидії заявник має зазначити, що один з членів домогосподарства на час подання заяви перебуває за кордоном понад 60 днів. Така особа для обрахунку субсидії до складу домогосподарства не включається. Відповідно соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування на нього не розраховуються і доходи під час призначення житлової субсидії не враховуються.

"Таким чином, житлова субсидія призначається домогосподарству без врахування особи, яка перебуває за кордоном понад 60 днів", — зазначили в прес-службі.

Водночас якщо особи, які звернулися за призначенням субсидії та не повідомили орган ПФУ про перебування будь-кого з членів домогосподарства за кордоном понад 60 днів, а субсидію обчислено з урахуванням цієї людини, то виплата житлової субсидії припиняється, а надміру виплачені кошти повертаються одержувачем.

У Пенсійному фонді наголосили, що у разі виявлення факту перебування члена домогосподарства за кордоном у період отримання житлової субсидії, тим домогосподарствам, які мали обов’язок повідомити про такий факт, виплата житлової субсидії припиняється.

У такому випадку житлову субсидію домогосподарству може бути призначено за новим зверненням з початку опалювального або неопалювального сезону.

Нагадаємо, раніше у ПФУ розповіли, як дізнатись розмір житлової субсидії. Детальніше — у нашому матеріалі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 10.10.2024 14:43