Фото: ілюстраційне. Джерело: "Дзеркало тижня"

У Пенсійному фонді розповіли, як дізнатись розмір житлової субсидії

Громадяни, які не можуть самостійно оплачувати комунальні послуги, мають право звертатися за призначенням субсидії. Зокрема, українці можуть дізнатись розмір субсидії та перевірити, чи призначили її.

Про це повідомляє прес-служба Пенсійного фонду України на своїй Telegram-сторінці.

"Пенсійний фонд України надіслав отримувачам виплат повідомлення щодо призначення / непризначення житлових субсидій, а також поінформував про необхідність звернутися до Фонду, якщо така потреба існує", — йдеться у повідомленні.

Для того, щоб отримати необхідну інформацію стосовно призначення субсидії, потрібно зробити наступне:

  • Зайти на вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України.
  • Авторизуватись за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), підпису у застосунку "Дія", або ID.GOV.UA та увійти в особистий кабінет.
  • У меню зліва потрібно обрати рубрику "Мої повідомлення".
  • У вікні, яке з'являється на екрані потрібно перейти в "Індивідуальні повідомлення" та ознайомтесь з інформацією щодо житлової субсидії.

Нагадаємо, в Україні з 1 червня зросли тарифи на електроенергію. Розмір субсидій для громадян перерахують автоматично. Тобто одержувачам уже призначених субсидій для здійснення перерахунку розмірів виплат у зв'язку зі зростанням тарифу на електроенергію звертатись до органів Пенсійного фонду не потрібно. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.06.2024 01:30