Фото: "Дзеркало тижня"

Підвищення тарифу на електроенергію: у ПФУ пояснили, як перерахують субсидії

В Україні з 1 червня зросли тарифи на електроенергію. Розмір субсидій для громадян перерахують автоматично.

Про це повідомили у прес-службі Пенсійного фонду України.

"Постановою уряду "Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива" передбачено, що перерахунок житлової субсидії в межах установленого строку її призначення без звернення громадян здійснюється, зокрема, у разі зміни розміру цін і тарифів на житлово-комунальні послуги", — йдеться у повідомленні.

Тобто одержувачам уже призначених субсидій для здійснення перерахунку розмірів виплат у зв'язку зі зростанням тарифу на електроенергію звертатись до органів Пенсійного фонду України не потрібно. Такий перерахунок буде проведено автоматично.

У ПФУ підкреслили, що оскільки зростання тарифу на електроенергію відбулося з 1 червня, сума перерахованої субсидії буде відображена у виплаті за червень 2024 року, яку одержувачі отримають у наступному місяці — липні.

Варто зазначити, що 3 червня перша заступниця міністра соціальної політики Дарина Марчак зазначала, що під час підвищення тарифів на електроенергію держава знайде гроші на субсидії для всіх родин, які потребують допомоги в оплаті житлово-комунальних послуг.

Нагадаємо, заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук заявила, що ринкова вартість однієї кіловат-години — понад 7,5 гривні. А новий тариф на світло для населення 4,32 гривні за кВт-год покриває винятково собівартість виробництва та передачі електроенергії побутовим споживачам в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.06.2024 19:10