Фото: "Дзеркало тижня"

Як отримати житлові субсидії громадянам, що мають борги за комунальні послуги: відповідь ПФУ

Громадяни України, які не здатні самостійно оплачувати комунальні послуги, мають право на призначення житлової субсидії.

Як повідомили у Пенсійному фонді України, громадянам, яким через заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг відмовили у наданні житлової субсидії, на наступний період для одержання виплат необхідно документально або підтвердити сплату заборгованості, або укласти договір про її реструктуризацію, або оскаржити у суді заборгованість, яку споживач не визнає.

Йдеться про заборгованість з оплати комунальних послуг або витрат на управління будинком, які були прострочені на термін у понад три місяці на суму понад 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 680 гривень.

Зазначається, що, якщо питання заборгованості буде вирішено протягом двох місяців з початку неопалювального сезону, то на основі наданих документів житлову субсидію призначать з 1 травня 2024 року. Варто наголосити, що питання стосовно причин виникнення або порядку погашення заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг варто вирішувати з підприємствами, які надають послуги та здійснюють облік такої заборгованості.

Нагадаємо, раніше у Мінсоцполітики розповіли хто може оформити субсидію та які документи потрібні для отримання державної допомоги. Наразі діє спрощений механізм звернення за житловою субсидією, без збирання довідок і витрачання часу на заповнення декларації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 08.06.2024 04:25