Фото: соцмережа Х (GoncharенкоUa)

Нардеп Гончаренко заявив про знайдену у нього вдома "прослушку": поліція відкрила справу

Народний депутат від партії "Європейська Солідарність" Олексій Гончаренко заявив, що у нього вдома встановлено "прослушку".

Як повідомив він у своєму Telegram-каналі, у відповідь на депутатський запит Національна поліція відкрила кримінальне провадження.

Справу порушено за ч.1 ст. 182 "Порушення недоторканності приватного життя" ККУ. Розпочато досудове розслідування.       

"Я дивлюсь, що прослуховуючі засоби зараз дуже популярна тема, враховуючи, що позавчора такі засоби знайшли в кабінеті Залужного. Що відбувається?"  іронічно прокоментував Гончаренко.

Нагадаємо, що 18 грудня Генеральний штаб ЗСУ опублікував заяву про виявлення "прослушки" в кабінеті головнокомандувача ЗСУ. А Валерій Залужний вперше прокоментував цю новину. Зокрема, він підтвердив, що "прослушку" знайшли в кабінеті, куди він мав переїхати й зазначив, що цей кабінет не був місцем постійного його перебування.

Зазначимо, що 17 грудня стало відомо про виявлення у приміщенні, де працює Валерій Залужний, підслуховувального пристрою. За цим фактом Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження. У СБУ наголосили, що техніку виявили не безпосередньо в кабінеті Валерія Залужного, а в одному з приміщень, яке могло в майбутньому використовуватися ним для роботи.

Пізніше на скандал із "прослушкою" в Залужного відреагували також і в Офісі президента. За словами радника голови Офісу президента України Сергія Лещенка, йдеться про застарілий пристрій, який використовували українські служби ще за часів Януковича. Технічний засіб не мав обладнання для передачі сигналу або накопичення інформації. Його виявили в приміщенні, розташованому в одній з публічних будівель, де мав намір розміститися головнокомандувач разом зі своїми колегами та підлеглими, уточнив Лещенко.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 19.12.2023 14:20