Фото: Олександр Трухін / Facebook

Нардеп Трухін знову не з'явився до суду: у чому причина

Депутат Верховної Ради Олександр Трухін не прийшов на засідання суду, котре відбувалося в понеділок, 30 січня, оскільки перебуває в закордонному відрядженні. Де саме перебуває політик, наразі невідомо.

Про це йдеться у трансляції засідання Вищого антикорупційного суду.

Зазначається, що ВАКС відклав до 15 лютого засідання за обвинуваченням народного депутата Олександра Трухіна у зв’язку з його відрядженням за кордон.

Захисник Трухіна Олег Щевич надав суду документи, які підтверджують, що народний депутат з 30 січня по 12 лютого перебуває у відрядженні за кордоном. Водночас адвокат просив не розголошувати цю країну у зв’язку з трансляцією судового засідання. Сам політик виїхав за кордон ще в п’ятницю, 27 січня.

"Враховуючи наявність у залі засідання працівників ЗМІ, я надаю документи у розпорядження суду та прошу не оприлюднювати країну, у якій перебуває наразі мій клієнт. Враховуючи те, що він є депутатом і це відрядження пов'язане зі зміцненням обороноздатності країни", — сказав адвокат.

Щевич попросив перенести судове засідання. Суд погодився перенести його на 15 лютого.

Справа Трухіна

23 серпня 2021 року на Бориспільській трасі поблизу Києва сталася ДТП за участі депутата від "Слуги народу" Олександра Трухіна. Унаслідок аварії травм зазнали шестеро людей (зокрема двоє дітей), а також голова комітету арбітрів федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень.

Трухін спочатку відмовився від спілкування з журналістами, на дзвінки не відповідав, а колеги по фракції на камери оминали цю тему. Згодом Трухін все ж таки підтвердив свою участь у ДТП, але сказав, що розповідати деталі йому заборонили слідчі.

21 лютого стало відомо, що фракція "Слуга Народу" почала збір підписів щодо виключення Олександра Трухіна зі свого складу.

25 серпня, через рік після скандальної ДТП за участі народного депутата від "Слуги народу" Олександра Трухіна, суд оголосив вирок – 850 гривень штрафу отримав чоловік, який назвався водієм нардепа і взяв на себе провину за ДТП з багатьма потерпілими.

В кінці грудня 2022 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чинного народного депутата України (ІХ скликання) Олександра Трухіна. Йому інкримінують спробу підкупити патрульних поліцейських.

Політика, 30.01.2023 19:37