Фото: meta.ua

Нардеп Веніславський знову збурив мережу заявами про повістки у "Дії": міністр Федоров прояснив ситуацію

Повістки у додатку "Дія" запускати поки не будуть. Проте, у найближчому майбутньому Україна має оцифрувати військовий облік.

Про це повідомив член Комітету ВР з питань нацоборони Федір Веніславський в ефірі телемарафону.

За його словами, на сьогодні в Україні немає технічної можливості для того, щоб оцифрувати військовий облік і запустити повістки у "Дії".

"Потенційно в майбутньому ми маємо до цього прийти, оскільки цифровізація передбачає спрощення всіх дій і паперові повістки точно мають піти у минуле. Але на сьогодні це проекти не в короткостроковій перспективі", — заявив Веніславський.

Заява Федорова

Водночас віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров спростував цю інформацію. Він запевнив українців, що наразі послуги з розсилки повісток через додаток "Дія" немає ні в розробці, ні в планах.

"Послуги немає ані в розробці, ані в планах. Зберігайте спокій, всім гарного дня",  — написав Федоров.

Нагадаємо, раніше начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ Збройних сил України, полковник Роман Горбач повідомив, що військовозобов'язаному, який має бронь або відстрочку від призову, можуть під час дії воєнного стану вручити повістку. Однак її, звернувшись до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, можна анулювати.

Додамо, 11 квітня Кабінет міністрів розширив повноваження Територіальних центрів комплектування. Відтепер військкомати можуть надсилати повістки громадянам незалежно від місця їхнього перебування на військовому обліку

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 17.04.2023 11:57