Фото: Офіс президента

"Наше спільне завдання": Зеленський пояснив, що наблизить українців до перемоги

Президент Володимир Зеленський звернувся до українців наприкінці 412-го дня війни. Гарант розповів про засідання Ставки та про переговори з американським бізнесменом і благодійником Говардом Баффетом. Крім того, очільник держави закликав підтримувати воїнів ЗСУ "політично й інформаційно силою зброї та силою нашою суспільного єднання".

Засідання Ставки

У вівторок, 11 квітня, президент Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки

"Провів сьогодні чергове засідання Ставки. Передусім розглянули бойову ситуацію. Те, що вдається на основних напрямках, на тяжких напрямках, таких як Бахмут і Авдіївка, Донеччина загалом, таких як Кремінна й Луганщина загалом. Були доповіді генерала Сирського, генерала Тарнавського, Головкома, ГУР. Генштаб і міністр внутрішніх справ доповіли щодо комплектації нових підрозділів наших сил оборони — нових бригад. Керівник СБУ генерал Малюк зробив доповідь щодо своєї частини — щодо того, що стосується нашої внутрішньої стійкості, захисту від внутрішнього ворога та протидії колаборантам", — розповів президент.

Головне завдання українців

Глава держави закликав українців не забувати, що у країні досі йде війна. Відтак, потрібно підтримувати воїнів, які боронять нашу Батьківщину. Зеленський зауважив, що лише суспільне єднання допоможе здолати ворога.

"Ми зараз на такому етапі війни, коли важливо й нашому суспільству, і партнерам не втрачати відчуття шляху, яким маємо пройти. Саме шляху. Шляху, який попереду. Порівняно з минулим роком у багатьох місцях зараз тихіше. Але це не означає, що можна десь там ігнорувати війну чи бути менш сконцентрованими на допомозі державі. Так само як і раніше, наші позиції на фронті, всі наші воїни на позиціях мають підтримуватися українськими позиціями політично й інформаційно, силою зброї та силою нашою суспільного єднання, нашою внутрішньою стійкістю та міцністю звʼязків України зі світом. І це те, що є завданням як держави, так і всіх у державі, як України, так і всіх у світі, хто цінує вільне життя й міжнародний порядок, заснований на правилах.

Це нерозумно просто пасивно сподіватися, що перемогу принесе хтось інший, той, хто зараз в окопах, хто зараз у штурмах. Це спільне завдання. Перемога здобувається всіма. Тими, хто за неї бʼється, і тими, хто дає зброю. Тими, хто скорочує можливості держави-терориста, і тими, хто збільшує можливості України", — розповів гарант.

Переговори з Баффетом

"Сьогодні в мене була дуже цікава, змістовна зустріч з американським бізнесменом і благодійником Говардом Баффетом. Він давно й щедро допомагає Україні, нашим людям. Багато проектів реалізуються за його підтримки. Наприклад, у Бучі почалося будівництво фабрики-кухні, що стане частиною реформи шкільного харчування в Україні й буде забезпечувати діточок у трьох громадах Київської області. Цей проект буде масштабований також на інші регіони, зокрема на Харківщину.

І коли людина так допомагає, коли особисто дбає про підтримку  а це загалом проекти на сотні мільйонів доларів,  то така людина дуже добре бачить, як важливо кожному бути на шляху до перемоги, як важливо кожному бути активним, як важливо всім стати хоч у чомусь героєм, щоб перемогли ми всі.

Я дякую за підтримку пану Баффету. Дякую всім нашим партнерам у світі, хто не збавляє активності в допомозі", — резюмував Зеленський.

Нагадаємо, Україна готує нову атаку на російський флот у Чорному морі, подібну до потоплення крейсера "Москва". Міністр оборони Олексій Резніков зазначив, що Україна має чим здивувати російські військові кораблі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 11.04.2023 22:55