Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Наскільки реальним є наступ Росії на Дніпропетровщину: версія західних ЗМІ

Уже навесні 2025 року російські окупанти можуть піти в наступ на Дніпропетровщину. У цьому плані для них є дуже важливим захоплення Покровська та Часового Яру.

Таку версію висунули журналісти видання The Times. За їхньою інформацією, заради наступу на Курську область Україні найшвидше доведеться відійти з Покровська та Часового Яру.

"У результаті рашисти окупують ці міста, аби надалі використати для масштабного наступу на Північ і Захід. Заради цього Кремль готовий пожертвувати десятками тисяч своїх військових", — йдеться в публікації.

Таким чином, за версією аналітиків видання, захоплення Часового Яру та Покровська дозволить Росії не лише окупувати решту українського Донбасу, а й створить передумови для наступу на Дніпропетровщину вже навесні наступного року.

Вони уточнили, що якщо Покровськ захоплять росіяни, то для українських військ це стане ускладненням логістики на Донеччині. Адже саме Покровськ є стратегічним вузлом, що підтримує фронт у сусідніх районах, таких як Торецьк, Часів Яр, Слов’янськ, Краматорськ і Костянтинівка.

"Іншими словами, росіяни готові завоювати значну частину Донецької області — одна з їхніх заявлених цілей війни — поставити під небезпечну загрозу решту українських опорних пунктів та загрожувати наступом на Дніпро", — йдеться в матеріалі.

Карта бойових дій

Джерело: Google Maps

Нагадаємо, сьогодні головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський у своєму Telegram-каналі повідомив, що ситуація на Сході України залишається складною через значну перевагу ворога у живій силі та озброєнні. Водночас наші захисники завдають відчутних втрат окупантам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.09.2024 17:20