Фото: Харківська ОВА

Ракетний обстріл Харкова: в ОВА назвали кількість жертв й показали фото наслідків

У вівторок зранку, 2 січня, російські терористи масовано атакували ракетами Україну. Зокрема, окупанти завдали мінімум чотирьох ударів по центру Харкова. В результаті ворожих ракетних ударів по центру міста загинула 91-річна жінка. 

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у своєму Telegram-каналі.

Зазначається, що станом на зараз відомо про 44 постраждалих. Серед них п'ятеро дітей: три хлопчики дев'яти років; дівчатка шести й тринадцяти років. У потерпілих дітей — вибухові травми, забої, акубаротравми, гострі реакції на стрес. 

Також поранень зазнали 24 жінки віком від 19 до 84 років і 15 чоловіків — від 24 до 60 років. Наразі 28 пацієнтів перебувають у лікарнях, в тому числі троє дітей. Медики оцінюють їх стан як середній.

Додамо, що станом на 10:00 ранку Синєгубов в ефірі "Єдиних новин" розповів про наслідки ворожого обстрілу ракетами системи "Кинджал" центральної частини Харкова. За його словами, окупанти завдали щонайменше шість ракетних ударів по Шевченківському району міста. 

"У Шевченківському районі через ракетний удар постраждали понад 20 людей. Одна людина загинула. Пошкоджені багатоквартирні житлові будинки, господарчі споруди, інша цивільна інфраструктура, є загоряння автомобілів", — уточнив посадовець.

Нагадаємо, під потужним ракетним ударом 2 січня був і Київ — у місті зафіксовані численні руйнування та відомо про жертву й поранених. За даними мера Києва Віталія Кличка, в одному з будинків у Соломʼянському районі столиці внаслідок атаки сталося загоряння. Повідомляють, що рятувальники деблокували 17 людей, ще 117 мешканців — вивели з будинку. Постраждали наразі 27 осіб, 19 із них медики госпіталізували. Пізніше міський голова столиці зазначив, що одна з постраждалих через пожежу у будинку в Солом'янському районі померла у кареті "швидкої".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.01.2024 11:37