То Лам і Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Навіщо Путін їздив до В'єтнаму: роз'яснення Центру протидії дезінформації

Російська Федерація намагається розширити асортимент товарів військового та подвійного призначення російського виробництва на в’єтнамському ринку. Саме з цим може бути пов'язана поїздка глави Кремля Володимира Путіна до В'єтнаму.

Про це заявив керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко.

Він наголосив, що між Москвою та Ханоєм було підписано щонайменше 11 документів про співпрацю в різних сферах, а також заяву "Про подальше поглиблення всеосяжного стратегічного партнерства в контексті 30-річчя реалізації російсько-в’єтнамського договору про основи дружніх відносин".

"Відмінністю візиту Путіна до Ханою від його поїздки до КНДР є склад російської делегації, який цього разу складався з осіб, відповідальних за експортну політику РФ у військовій сфері (Дмитро Шугаєв, Лев Міхєєв). Це може свідчити про наміри обговорити розширення асортименту товарів військового та подвійного призначення російського виробництва на в’єтнамському ринку", — йдеться у повідомленні Коваленка.

Керівник Центру протидії дезінформації переконаний, що В'єтнам буде обережним у цьому напрямку, адже країні не потрібні санкції.

Поїздка Путіна у В'єтнам: що відомо

Пд час спільної прес-конференції із в'єтнамським президентом Путін заявив, що російські компанії готові до спільних проектів із виробництва скрапленого газу.

Зі свого боку, То Лам наголосив, що переговори з Путіним минули "успішно" й у "відвертій" формі. За його словами, Ханой розглядає Росію як один із "пріоритетів зовнішньої політики". Лідер країни акцентував, що В'єтнам і Росія домовилися "не укладати з третіми країнами договорів, які би зашкодили незалежності та суверенітету".

Він додав, що Ханой і Москва працюватимуть над "ефективністю проектів" в енергетичній сфері, а також разом шукатимуть шляхи розв'язання проблем, викликаних "нинішньою міжнародною ситуацією".

Як відомо, напередодні офіційного візиту до В'єтнаму Путін відвідав Північну Корею, де підписав із лідером країни Кім Чен Ином договір про "всеосяжне стратегічне партнерство", який передбачає надання допомоги за умови агресії проти одного з учасників.

Нагадаємо, аналітики американського Інституту вивчення війни зробили висновок, що Володимир Путін прагне створити коаліцію країн, які підтримують Росію. Він спробує позиціювати це нове об'єднання як начебто реальну альтернативу НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.06.2024 10:44