Фото: Командування Повітряних сил

Навіщо рашисти б'ють по Україні ракетами Х-55: пояснення Повітряних сил

Російські загарбники випускають по Україні ракети Х-55 з імітатором ядерної бойової частини з метою виснаження системи протиповітряної оборони.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

Ігнат пояснив, що Х-55 — це ракета з ядерною боєголовкою. Її рашисти або виймають, або взагалі не фіксують там ядерну частину. Всередині Х-55, які рашисти випускають по Україні, розміщений імітатор. Роблять вони це для того, щоб була відповідність за вагою, однак не впливало на аеродинамічні якості ракети.

"Для чого її використовують? Для того, щоб розосередити нашу ППО, вона може використовуватись і як хибна ціль. Допустимо, що ракети летять у купі — п'ять штук — із них можуть бути дві Х-55 і три Х-101 (крилата ракета класу "повітря — земля") летять по маршруту. Для того, щоб виснажувати, розосереджувати, щоб ми витрачали на них ракети", — розповів Ігнат.

ракета х-55

Фото: Defense Express

Речник Повітряних сил ЗСУ додав, що у Росії стає все менше ракет, як Х-55, так і "Калібрів".

Нагадаємо, журналісти Defense Express повідомили, що рашисти 26 січня запустили по Україні ракету Х-55 з імітатором ядерної "спеціальної" бойової частини. Це вже четвертий випадок використання такої зброї.

Війна, 27.01.2023 13:21