Фото: СБУ

Навів ворожу ракету по кафе в Краматорську: СБУ затримала російського агента

Контррозвідка Служби безпеки України "по гарячих слідах" затримала агента спецслужб Росії, який скоригував російський ракетний удар по кафе у центрі Краматорська 27 червня. Унаслідок ворожого удару вже відомо про десятьох загиблих людей та понад 60 постраждалих.

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

Встановлено, що затриманим коригувальником удару по Краматорську виявився "розконсервований" агент головного управління генштабу ЗС РФ (більш відомого як гру). Він 27 червня отримав завдання з’ясувати, чи працює вищезгадане кафе і зафіксувати наявність там відвідувачів. 

Чоловік здійснив приховану відеозйомку закладу і припаркованих поруч автомобілів. Після цього він переслав відзнятий файл російській воєнній розвідці. Отримавши цю інформацію, російські загарбники здійснили вогневе ураження кафе, в якому перебували люди. 

За даними слідства, ворожим агентом є мешканець Краматорська, працівник місцевого газотранспортного підприємства. Раніше його дистанційно завербувало російське ГРУ, а під час повномасштабного вторгнення "активували" і визначили завдання зі збору розвідданих про місця базування та переміщення Сил оборони у Слов’янську і Краматорську. Також він мав передавати локації місцевої критичної інфраструктури та об’єктів з масовим скупченням цивільного населення.

"Наразі вживаються комплексні заходи для встановлення всіх обставин злочину і притягнення фігуранта та інших причетних осіб до відповідальності", — додали в СБУ.

Нагадаємо, ввечері 27 червня, близько 19:50, росіяни вдарили ракетами С-300 по Краматорську на Донеччині. Терористи поцілили одну з ракет у кафе в центрі міста, де були відвідувачі. Будівля обвалилася.

За даними ДСНС, через обстріл рашистів по Краматорську загинули дев'ятеро людей, ще 56 постраждали, у тому числі дитина, якій усього рік. Наразі тривають пошуково-рятувальні роботи та розбір завалів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.06.2023 12:48