Фото: Phone Arena

Навушники Apple можуть стати заміною слухового апарата

Навушники AirPods Pro від Apple потенційно можуть служити слуховими апаратами для дорослих із легкою та помірною втратою слуху. Таке дослідження провели вчені з госпіталю ветеранів у Тайвані. 

Про це повідомляє iScience.

Експерти розглянули 21 учасника з легкою та помірною втратою слуху та протестували різні слухові апарати. Серед них були слухові апарати преміум-класу та базові, а також навушники AirPods Pro та Airpods 2. 

Для дослідження AirPods поєднали з iPhone із запущеною програмою підсилення шуму навколишнього середовища. Учасників попросили носити пристрої та слухати короткі речення, які читають дослідники. Після цього вони повинні були дослівно повторити висловлювання. 

Дослідники виявили, що AirPods 2 працюють так само добре, як і звичайні слухові апарати в тихому середовищі. У шумному середовищі AirPods Pro, які мають вбудовану функцію шумопоглинання, працювали майже так само продуктивно, як слухові апарати преміум-класу. Однак, коли шум лунав спереду учасників, обидві моделі AirPods не допомагали учасникам краще чути.

"Ці бездротові навушники, звичайно, не ідеальні, але вони стануть гарною відправною точкою для багатьох пацієнтів, які не мають доступу до професійних слухових апаратів. Вони побачать покращення якості життя навіть із цими навушниками", — сказав Єн-Фу Чен, відповідальний автор дослідження.

Нагадаємо, американський мільярдер Ілон Маск збудує "ідеальне" місто вздовж річки Колорадо для співробітників своїх компаній в Техасі. На площі приблизно в тисячу акрів розмістяться десятки модульних будинків, басейн, спортивні майданчики та школа.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 13.03.2023 18:09