Фото: varta1.com

Наявність штрафів від ТЦК відтепер можна перевірити на сайті "Опендатабот": як це зробити

Військовозобов'язані особи відтепер зможуть перевірити, чи мають вони штрафи від Територіального центру комплектування та соцпідтримки (ТЦК і СП) на сайті моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру "Опендатабот".

Про це інформують на офіційній сторінці сервісу.

"Перевірити виконавче провадження за штрафом ТЦК можливо за допомогою сервісу "Опендатабот", — йдеться у повідомленні.

Для перевірки необхідно ввести наступні дані:

  • свої ПІБ;
  • дату народження.

За результатом перевірки особа отримає довідку про відсутність або наявність відкритих щодо неї виконавчих проваджень.

Як ще можна перевірити наявність штрафів від ТЦК?

Якщо військовозобов'язаний отримав штраф від територіального центру комплектування і стосовно нього відкрито виконавче провадження, громадянин побачить про себе інформацію в Автоматизованій системі виконавчого провадження (АСВП).

У разі, якщо ТЦК наклав своєю постановою штраф на особу, яка ухиляється від військового обліку, і вона не поспішає добровільно його сплатити, це може загрожувати арештом коштів на рахунках боржника, подальшим списанням коштів з цих рахунків, а також арештом майна з метою його подальшої реалізації.

Щоб дізнатись про хід виконавчого провадження, варто скористатись Автоматизованою системою виконавчого провадження. Пошук можна здійснити за прізвищем та ім’ям. Саме в АСВП здійснюється реєстрація виконавчих документів, документів виконавчого провадження та фіксуються всі виконавчі дії.

Пошук інформації через вебсайт АСВП здійснюється за такими параметрами:

  • прізвище, ім’я, по батькові;
  • число, місяць, рік народження боржника — фізичної особи та прізвище, ім’я, по батькові стягувача;
  • найменування, ідентифікаційний код в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань для юридичної особи — боржника та стягувача;
  • номер виконавчого провадження.

Нагадаємо, 2 липня речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін заявив, що в Україні вже після закінчення 60-денного строку, передбаченого законом для уточнення військово-облікових даних, для надсилання повісток використовуватимуть звичайну пошту. Отримуючи рекомендований лист, військовозобов'язаний підписується під час отримання або ж відмовляється від нього.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.07.2024 15:56