Фото: ukrmilitary.com

В Україні надсилатимуть повістки поштою: за яких умов вона буде вважатися врученою

В Україні вже після закінчення 60-денного строку, передбаченого законом для уточнення військово-облікових даних, для надсилання повісток використовуватимуть звичайну пошту. Отримуючи рекомендований лист, військовозобов'язаний підписується під час отримання або ж відмовляється від нього.

Про це в ефірі програми "1+1" повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін. 

"Поштою рекомендованим листом дійсно будуть надсилатися повістки після 16 липня", — заявив він.

Також, за словами Лазуткіна, повістка буде вважається врученою, якщо особа підписалася під нею особисто.

"Надходить рекомендований лист, людина під підпис отримує або відмовляється, або вона (повістка, — ред.) повертається і в такий спосіб вважається, що вона була доправлена... Якщо людини не було фізично на місці й повертається, то тоді запускається механізм адміністративного правопорушення", — пояснює речник оборонного відомства.

Раніше Кабінет міністрів вніс зміни до Правил надання послуг поштового зв’язку щодо оповіщення призовників, військовозобов’язаних і резервістів. Згідно з документом, повістка або інший документ про виклик до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки "може бути надіслана рекомендованим поштовим відправленням з описом вкладення та повідомленням про вручення".

Нагадаємо, декілька днів тому заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко повідомляла, що на теперішній момент робота із впровадження в Україні електронних повісток військовозобов'язаним не ведеться, адже для цього необхідно ухвалити відповідне законодавство.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.07.2024 13:21