Фото: varta1.com

Як дізнатися про наявність штрафу від ТЦК: пояснення Мін'юсту

Якщо військовозобов'язаний отримав штраф від територіального центру комплектування (ТЦК) і стосовно нього відкрито виконавче провадження, громадянин побачить про себе інформацію в Автоматизованій системі виконавчого провадження (АСВП).

Про це повідомила прес-служба Міністерства юстиції.

Так, у разі, якщо ТЦК наклав своєю постановою штраф на особу, яка ухиляється від військового обліку, і вона не поспішає добровільно його сплатити, це може загрожувати арештом коштів на рахунках боржника, подальшим списанням коштів з цих рахунків, а також арештом майна з метою його подальшої реалізації.

Щоб дізнатись про хід виконавчого провадження, варто скористатись Автоматизованою системою виконавчого провадження. Пошук можна здійснити за прізвищем та ім’ям. Саме в АСВП здійснюється реєстрація виконавчих документів, документів виконавчого провадження та фіксуються всі виконавчі дії.

Автоматизована система виконавчого провадження — це комп’ютерна програма, що забезпечує збирання, зберігання, облік, пошук, узагальнення, надання відомостей про виконавче провадження, формування Єдиного реєстру боржників та захист від несанкціонованого доступу.

Пошук інформації через вебсайт АСВП здійснюється за такими параметрами:

  • прізвище, ім’я, по батькові;
  • число, місяць, рік народження боржника — фізичної особи та прізвище, ім’я, по батькові стягувача;
  • найменування, ідентифікаційний код в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань для юридичної особи — боржника та стягувача;
  • номер виконавчого провадження.

Нагадаємо, 2 липня речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін заявив, що в Україні вже після закінчення 60-денного строку, передбаченого законом для уточнення військово-облікових даних, для надсилання повісток використовуватимуть звичайну пошту. Отримуючи рекомендований лист, військовозобов'язаний підписується під час отримання або ж відмовляється від нього.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.07.2024 16:30