Фото: Дмитро Лубінець\Telegram

У Чернівцях патрульні побили чоловіка та силою доставили в ТЦК: Лубінець звернувся до поліції

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до керівників Національної поліції України та Державного бюро розслідувань через інцидент у Чернівцях. Там правоохоронці побили чоловіка та силою доставили до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

У своєму Telegram-каналі посадовець розповів, що до нього звернувся громадянин та розповів про неправомірні дії працівників патрульної поліції міста Чернівці.

"Зі слів заявника, поліцейські незаконно його затримали, побили та доставили до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Чоловік поскаржився й на те, що працівники поліції не забезпечили його право на правничу допомогу", — зазначив Лубінець.

До того ж він зауважив, що відео, на якому зафіксовано перебіг подій, підтверджує, що поліцейські із застосуванням фізичної сили кинули чоловіка на землю, одягнули йому кайданки на руки та посадили до службового автомобіля. 

"При цьому чоловік будь-якого опору працівникам поліції не чинив, а намагався з’ясувати підстави його затримання", — зауважує Лубінець.

Омбудсмен наголосив, що подібні факти порушень поліцейськими прав і свобод людини та громадянина потребують належного реагування.

"Тому я звернувся до керівників Національної поліції України та Державного бюро розслідувань. Переконаний, особам, які перевищують свої службові повноваження, зневажають права і свободи людини, принижують людську гідність, не місце серед тих, хто покликаний захищати людину від імені держави", — резюмував Лубінець.

Нагадаємо, 11 червня в Книжківці Хмельницької області чоловік із ножем напав на працівника ТЦК. Це відбулося під час перевірки документів. Нападника затримали, тривають слідчі дії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 05.07.2024 12:59