Фото ілюстративне зі соцмереж

На Хмельниччині чоловік напав із ножем на працівника ТЦК: реакція військових

У вівторок, 11 червня, в Книжківці Хмельницької області чоловік із ножем напав на працівника територіального центру комплектування. Це відбулося під час перевірки документів. Нападника затримали, тривають слідчі дії.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Хмельницького обласного ТЦК і СП.

"Під час перевірки документів громадянин 1984 року народження витягнув ніж і напав на військовослужбовця, якого поранив у ліве плече з боку спини. Надалі група оповіщення вжила заходи щодо затримання правопорушника та викликала наряд поліції", — йдеться в повідомленні.

У ТЦК додали, що після прибуття нарядів поліції й огляду речей в порушника виявили заборонену речовину та шокер. Правоохоронці затримали порушника за вчинення злочину, відповідальність за який передбачає відповідна стаття Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

На місце події прибула карета швидкої медичної допомоги, військовослужбовця доставлено до військового шпиталю Хмельницького для надання фахової медичної допомоги. Загрози життю військового немає.

"Військовослужбовці ТЦК, які беруть участь або організовують оповіщення військовозобов’язаних, відповідно до законодавства, є спеціальним суб’єктом, який виконує службові обов’язки під час правового режиму воєнного стану. Тож образи, опір чи перешкоджання їхній діяльності матимуть наслідки, а порушники нестимуть адміністративну чи кримінальну відповідальність", — наголосили в ТЦК.

Там додали, що особовий склад ТЦК, включно з їхніми ротами охорони, укомплектовані переважно військовослужбовцями, які втратили здоров'я на війні та визнані непридатними до проходження служби в бойових частинах.

Нагадаємо, що сьогодні ж в Одесі працівники одного з військкоматів декілька годин утримували медиків. Через це під будівлею територіального центру комплектування розпочалися протести.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 11.06.2024 21:57