Дмитро Лубінець. Джерело: Telegram-канал омбудсмена

Лубінець обговорив порушення прав українців у Польщі зі своїм польським колегою

Омбудсмен Дмитро Лубінець теж бере активну участь у розв'язанні проблеми блокади українського-польського кордону. Він ініціював термінове обговорення щодо цієї ситуації та провів онлайн-зустріч зі своїм польським колегою Марчіном Вьочеком.

Про це Дмитро Лубінець написав у своїх соціальних мережах. За його словами, метою розмови з польським омбудсменом став пошук розв'язання проблеми з блокадою протестувальниками перевезення української агропродукції.

За результатами зустрічі Лубінець заявив, що, зокрема, скерує офіційний лист до Вьочека із зазначенням усіх порушень прав українців на території Польщі та проханням у подальшому їхньому захисті.

"Омбудсмен Польщі проведе консультації з представниками уряду й інших гілок влади на території Польщі щодо цього питання", — сказав уповноважений Верховної Ради з прав людини.

До того ж Лубінець ініціював термінове проведення експертного обговорення із залученням експертів із двох сторін, зокрема, представників агропромислових підприємств, у присутності його самого та польського колеги.

"Окрім того, відзначив, що коли повертався зі службового відрядження з Катару цими вихідними, на кордоні Польщі та України поспілкувався з протестувальниками. Ми готові робити кроки для розв’язання цієї ситуації. Україна та Польща мають бути разом, адже від розбрату виграє тільки один противник — країна-агресор", — сказав Лубінець.

Український омбудсмен додав, що Вьочек зазначив: він особисто і польський народ на боці України.

"Також Вьочек наголосив: якщо на території Польщі є українці, чиї права порушені, вони можуть у будь-який час звернутися до його інституції", — сказав Лубінець.

Марчін Вьочек на онлайн-зв'язку. Джерело: Telegram-канал Дмитра Лубінця

Марчін Вьочек на онлайн-зв'язку. Джерело: Telegram-канал Дмитра Лубінця

Нагадаємо, що в п'ятницю, 23 лютого, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль разом із групою урядовців відвідав українсько-польський кордон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.02.2024 19:05