На фото: Володимир Зеленський. Скріншот з відео

Група українських міністрів на чолі зі Шмигалем сьогодні приїдуть на польський кордон, — Зеленський

У п'ятницю, 23 лютого, глава уряду Денис Шмигаль разом з групою міністрів приїде на українсько-польський кордон. Чи будуть там представники уряду Польщі невідомо.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський під час спільної прес-конференції з прем'єркою Данії Метте Фредеріксен, яка відбулася у Львові.

"Глава уряду разом з відповідними міністрами, що працюють над питаннями експорту, імпорту, товарообігу, які відповідають за логістику, інфраструктуру, агропромисловий комплекс та керівники ДПСУ. Група на чолі зі Шмигалем сьогодні буде на кордоні з Польщею. Чи будуть польські колеги — їхнє особисте рішення", — заявив гарант.

Президент підкреслив, що "завтра подібну зустріч організувати не можна, оскільки будуть другі роковини повномасштабного вторгнення Росії в Україну".

Зеленський нагадав, що Україна відкрито заявила про готовність провести зустріч щодо проблеми блокади кордону і вже розроблено рішення та кроки.

"Чи буде польська сторона — мені це невідомо", — наголосив очільник держави.

Також президент подякував українським фермерам, які самостійно нічого не блокують та не проводять протестів на кордоні.

"Українське зерно не йде на ринок Польщі. За бажанням польської сторони. Ми виявили нові шляхи. Але коли ми говоримо про транзит, це трохи поза європейським законодавством. Тому ми готові та робитимемо все, щоб розв'язувати це питання", — підкреслив  Зеленський.

Варто додати, що 23 лютого Кабінет міністрів України провів виїзне засідання у Львівській області. Однією з основних тем була ситуація на українсько-польському кордоні. 

Нагадаємо, у Варшаві 28 березня відбудеться зустріч представників урядів Польщі та України. Сторони обговорять питання, пов'язані з блокування кордону, яке вже триває майже два тижні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.02.2024 16:50