Фото: Military Media Center

Наєв розповів про хід робіт з укріплення державного кордону з Білоруссю

На усіх панівних висотах поблизу кордону з Республікою Білорусь тривають будівельні роботи. Облаштування оборонних позицій відбувається на виконання рішення Ставки Верховного Головнокомандуючого.

Про це повідомив командувач Об’єднаних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв на сторінці у Facebook.

"Ми розуміємо, що наш північний кордон має бути максимально зміцненим. Зараз ситуація на цій ділянці стабільна і контрольована. Це дає нам час і змогу вживати заходів з підготовки додаткових фортифікаційних укріплень, що призначені для додаткових сил, які в подальшому можуть бути переданими на цей напрямок у разі стрімкого загострення ситуації", — зазначив командувач.

За його словами, облаштування оборонних рубежів відбувається за всіма правилами воєнної науки — створюються батальйонні рубежі оборони, які складаються з ротних та взводних опорних пунктів. Наєв зазначив, що військові інженери облаштовують позиції та залучають до робіт підрозділи добровільних формувань територіальних громад.

За словами головного сержанта Командування Об’єднаних Сил ЗСУ Віктора, який координує будівництво оборонних рубежів на Рівненщині, "прості люди хочуть захищати свою країну, і вони чим можуть, тим і допомагають Збройним Силам". 

"Це нормальний обов’язок нормальних людей, які люблять свою країну", — пояснив Віктор.

За словами начальника Сарненської районної військової адміністрації Олександра Кохана, задача місцевих мешканців — забезпечити матеріальний бік справи, починаючи від деревини та інших будівельних матеріалів у разі потреби, а також необхідних спеціалістів та відповідної техніки з пальним.

Нагадаємо, за словами Наєва, на найнебезпечніших напрямках Чернігівської області обладнають рубежі та позиції першої та другої смуг оборони. Наразі ситуація в Чернігівській області стабільна і контрольована. Водночас окремі ділянки кордону все ж укріплюються, зокрема, і "зубами дракона".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.12.2023 16:31