Фото: Командування Об'єднаних сил ЗСУ

На Чернігівщині формують дві смуги оборони: Наєв показав, як ЗСУ підсилюють кордон

На найнебезпечніших напрямках Чернігівської області обладнають рубежі та позиції першої та другої смуг оборони.

Про це повідомив командувач Об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв.

За його словами, ситуація в Чернігівській області стабільна і контрольована. Водночас окремі ділянки кордону все ж укріплюються, зокрема, і "зубами дракона"

"Сьогодні на Чернігівщині, як і у всій Північній операційній зоні, ситуація стабільна і контрольована. Проте на найбільш небезпечних напрямках повним ходом обладнуються рубежі та позиції першої і другої смуги оборони", — розповів він.

Наєв зауважив, що якщо загроза зростатиме, на підготовлені рубежі прибудуть додаткові сили, і захисники України будуть готові адекватно реагувати на будь-який розвиток ситуації.

Нагадаємо, 13 грудня прикордонники на Сумщині виявили декілька осіб ворожої диверсійно-розвідувальної групи, які рухалися з території Росії. В результаті бою окупанти відійшли, але зазнали втрат.

Додамо, у листопаді російські диверсанти намагалися прорвати кордон на Півночі України. За словами речника об’єднаного прес-центру Сил оборони Північного напрямку Юрія Повха, іноді ворожі диверсанти намагаються проникнути групами з чотирьох-п’яти осіб, іноді ж — від 10 до 16. Цілі, відповідно, мають різні: спроба прориву до об'єкта критичної інфраструктури або ж з метою тероризування цивільних.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.12.2023 12:13