Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Російські диверсанти намагалися прорвати кордон на Півночі

Українські воїни фіксують спроби прориву через державний кордон ворожих диверсійно-розвідувальних груп. Цілі та завдання росіян залежать від розмірів групи.

Про це розповів речник об’єднаного прес-центру Сил оборони Північного напрямку Юрій Повх в ефірі телемарафону "Єдині новини".

За його словами, іноді ворожі диверсанти намагаються проникнути групами з чотирьох-п’яти осіб, іноді ж — від 10 до 16. Цілі, відповідно, мають різні: спроба прориву до об'єкта критичної інфраструктури або ж з метою тероризування цивільних.

"Іноді фіксуються спроби проходу невеликих груп, іноді — більших. Фіксувалися спроби прориву держкордону в напрямку об'єктів критичної інфраструктури. Фіксувалися і спроби просто суто терористичного заходження з метою тероризування місцевого населення та нечисленних атак на рокадних дорогах", — розповів Повх.

Речник об'єднаного прес-центру Сил оборони Північного напрямку розповів, що український кордон підсилено, зокрема, створено системи інженерних загороджень й розташовані мінні поля.

"Війська контролюють державні кордон, визначені сили та засоби захищають і стоять на найзагрозливіших напрямках. Ми не можемо зараз розкривати всі ті сюрпризи, які війська підготували для загарбників, але вони є", — заявив речник.

Нагадаємо, на початку листопада командир Об’єднаних сил Збройних сил України, генерал-лейтенант Сергій Наєв заявляв, що взаємодія та чіткий розподіл обовʼязків — головні елементи протидії ворожим диверсійно-розвідувальним групам. Вони регулярно пробують заходити на територію Чернігівської та Сумської областей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.11.2023 13:42